Az Emirates bejelentette, hogy codeshare megállapodást kötött a thaiföldi székhelyű, regionális útvonalakon közlekedő Bangkok Airways-zel. Az egyezménynek köszönhetően a Bangkok Airways és az Emirates utasai számára új célállomások nyílnak Európából, valamint az ausztrálázsiai és délkelet-ázsiai régiókból.

Az Emirates az egyezménynek megfelelően csatlakozik a Bangkok Airways 19 jelenlegi délkelet-ázsiai útvonalához, amellyel összesen 14 új úti céllal bővül az Emirates globális útvonalhálózata. A dubaji székhelyű légitársaság utasai ennek köszönhetően még egyszerűbben juthatnak el az olyan népszerű nyaralóhelyekre, mint a thaiföldi Ko Samui-sziget, a kambodzsai Sziemreap, vagy Mianmar nagyobb városai. A Bangkok Suvranabhumi-ra, Phuket-re, Kuala Lumpurba és Szingapúrba utazók is élvezhetik a Bangkok Aiways-zel kötött megállapodás előnyeit, és az Emirates utasai számára mindössze egy Hong Kong-i, Kuala Lumpur-i, szingapúri vagy Phuket-i átszállással elérhetővá válik Ko Samui-t.

A Bangkok Airways és az Emirates járatai nagyszerű összeköttetést kínálnak Dubajból és számos más célállomásról, beleértve az európai légikikötőket is, valamint több közvetlen útvonalat is biztosítanak az új-zélandi és ausztrál utasok számára.

Bangkok Airways Airbus A319. (Fotó: Bangkok Airways) | © AIRportal.hu

Bangkok Airways Airbus A319.
(Fotó: Bangkok Airways)

Emirates A380-800-as. (Fotó: Emirates) | © AIRportal.hu

Emirates A380-800-as. (Fotó: Emirates)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A Bangkok Airways-zel kötött megállapodásunk még több választási lehetőséget, rugalmasságot és jobb összeköttetést biztosít az utasainknak Dubaj és Délkelet-Ázsia között, így még egyszerűbbé és kényelmesebbé válik számukra az utazás. Az Emirates jelenleg is hat járatot üzemeltet Bangkokba, de decembertől a napi hat járatból négy esetében a legnagyobb gépünk, az A380-as szállítja majd az utasokat. A megállapodás keretében még több kapcsolatot teremtünk a régióval. A Bangkok Airways-zel több embert tudunk eljuttatni több célállomásra, és új délkelet-ázsiai úti célokat teszünk elérhetővé az utazók számára. Ebben a régióban több olyan a világörökségi helyszín található, amelyek a világ legcsodálatosabb látnivalói közé tartoznak. Ilyen például a Svedagon Palota vagy Angkor Wat, amelyek most még egyszerűbben elérhetővé válnak az Emirates-szel utazók számára. Ez egy nagyon fontos együttműködés számunkra, hiszen folytatjuk az Emirates utasok számára elérhető útvonalak bővítését” – mondta el Thierry Antinori, az Emirates kereskedelmi igazgatója és alelnöke.

Peter Wiesner, a Bangkok Airways útvonalhálózatért felelős alelnöke hozzátette: „Az új codeshare egyezmény egy újabb fontos mérföldkő és egy izgalmas előrelépés a Bangkok Airways folyamatos növekedése szempontjából. Lehetővé teszi számunkra, hogy kényelmes és egyszerű utazást biztosítsunk a régióból utazóknak Dubajba és a világ számos pontjára a kiterjedt regionális hálózatunkon keresztül, közvetlenül a kisebb helyi repterekről.”

A Bangkok Airways jelenleg 31 útvonalat üzemeltet 24 ázsiai repülőtérre. Az Emirates utasok a Bangkok Airways járatainak fedélzetén is élvezhetik az Emirates nyújtotta nagyvonalú poggyász-szabályozást, és már a legelső check-in során megkapják az út folytatásához szükséges összes beszállókártyát.

Az Emirates-nek jelenleg világszerte 15 partnerrel van érvényben codeshare megállapodása. A Bangkok Airways-zel kötött partneri egyezménynek köszönhetően immár 104 úti célt kínál az ázsiai csendes-óceáni térségbe, beleértve a Qantas-szal és a Jetstar-ral közösen működtetett útvonalakat.

Az Emirates szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!