Az Austrian Airlines után egy másik Lufthansa-leány, a Brussels Airlines is felfüggeszti üzemelését, a belga légitársaság közel egy hónapig nem repül.

A Brussels Airlines a honlapján közölte, hogy a koronavírus-járvány miatti keresletcsökkenés következtében március 21-től április 19-ig minden járatot törölt, és minden megtesz azért, hogy  április 20-án újra elinduljon. Dolgozóival kapcsolatos intézkedéseket a légitársaság nem közölt.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A Brussels Airlines arra kérte az utasokat, hogy csak azok hívják fel az ügyfélszolgálatot, akiknek a következő négy napban indult volna a járatuk.

Az utasoknak egyébként június 1-ig kell választaniuk, hogy megtartják-e a jegyüket és átfoglalják másik időpontra, vagy visszatérítést kérnek, a foglalást addig megtartják.

Az Austrian Airlines hétfőn közölte, hogy utolsó járata március 19-én közlekedik OS 66-os járatszámmal Chicagóból Bécsbe, addig kontrollált járatszámcsökkentést hajt végre az osztrák légitársaság, és március 29-én tervezi az újraindulást. A flottát addig készenlétben tartják, és külföldön lévő állampolgárok hazaszállítására ajánlották fel. Hivatalos adatok szerint mintegy 30 ezer osztrák van külföldön.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.