Ideiglenesen leállítja üzemelését szerdán az Austrian Airlines, a bécsi Lufthansa-leányvállalat további intézkedésig nem teljesít járatokat.

Az osztrák cég lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az országok különböző, nemzetközi forgalmat korlátozó intézkedései és az emiatt csökkenő kereslet következtében döntöttek az üzemelés felfüggesztése mellett.

Az utolsó járat március 19-én közlekedik OS 66-os járatszámmal Chicagóból Bécsbe, addig kontrollált járatszámcsökkentést hajt végre a cég, hogy a külföldön lévő osztrákokat, a hajózó személyzetet és a repülőgépeket vissza tudják vinni Bécsbe.

De a flotta készenlétben marad, szükség esetén az Austrian be tudja vetni, így a kormány esetleges kérésére állampolgárok hazaszállítására tudják használni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egyelőre március 28-ig függeszti fel működését az Austrian, az érintett utasokat lehetőség szerint más járatokra foglalják át.

Eközben a cég előkészíti az újraindulást, így amint lesz igény, a légitársaság újra elindítja a járatokat. “Ez nem egy viszlát, inkább egy hamarosan újra találkozunk” – mondta Alexis von Höensbröch vezérigazgató.

A Lufthansa-csoport többi légitársaságának üzemeléséről egyelőre nincs frissebb hír, a cégek márciusban és áprilisban előzetesen több tízezer járatot töröltek, de azóta Magyarország, Spanyolország, Dánia, Lettország, Norvégia és Lengyelország is lezárta határait a koronavírus miatt.

A szintén osztrák bázisú Lauda hétfő délelőtt közölte, hogy a hétvégére betervezett néhány járata sem indul el, a Ryanair leányvállalata is felfüggeszti üzemelését.