Különleges charter járatot indított a múlt héten Libéria fővárosába, Monroviába a Cargolux. A vállalat Boeing 747-8F típusú szállítógépe egy, a Médecins Sans Frontiéres (MSF) nemzetközi szervezet által gyűjtött 71 tonnás segélycsomagot juttatott el Luxemburgból a nyugat-afrikai országba.

A CV8145-ös járatszámot viselő Jumbo szeptember 19-én reggel 8 órakor hagyta el a luxemburgi Findel repülőteret a jelentős mennyisègű rakománnyal, melyben különböző orvosi és védőfelszerelések is megtalálhatóak voltak, például az a 9702 darab személyi csomag, amiben a vírus továbbterjedését megakadályozó dolgok, mint gumikesztyűk, maszkok voltak.

A gépen még volt további 3 tonna klór, mely az MSF Monroviában felállított központjába szállítottak, szintén a higiénia szintjének emelése érdekében.

A Cargoluxnak ez volt a második ilyen jellegű járata Libériába. A vállalat roppant büszke arra, hogy a nagyobb társaságokkal szemben továbbra is kitart a járatok üzemeltetése mellett, és hogy támogathatja a segítségre szoruló országokat az orvosi eszközökkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A légitársaság Boeing 747-es teherszállítói Ferihegyen is rendszeres látogatóknak számítanak. (Fotó: Ispán Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A légitársaság Boeing 747-es teherszállítói Ferihegyen is rendszeres látogatóknak számítanak.
(Fotó: Ispán Tamás – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!