A mai napon bővítette 10 darab repülőgéppel az eddigi megrendelését a világ egyik legnagyobb lízingcége. A mai napon az Airbus repülőgépgyár toulouse-i központjában írta alá a két fél a 10 darab Airbus A350-900-as változatú XWB-ről szóló megrendelést, mely az eddigi 15 darabos szerződést egészíti ki.

A lízingcég immáron még tovább tudja bővíteni a palettáját, melyen elsősorban közép, és hosszútávú járatok teljesítésére alkalmas típusok találhatóak. A társaság jelenleg mintegy 110 darab kétfolyosós repülőgépet kínál a légitársaságoknak. A CIT Aerospace tulajdonában áll jelenleg a legfiatalabb, és leggazdaságosabb flottája.

A sajtótájékoztatón John Leahy, az Airbus egyik vezetője is felszólalt: Az A350 XWB a legkiválóbb gazdasági mutatókat kínálja a vásárlók számára. A típus hihetetlen kényelmét, és megbízhatóságát ez a megismételt megrendelés is megerősíti.

A lízingcégnek, a mai rendeléssel együtt összesen 253 darab Airbus repülőgépe lesz, melyből 187 darab az A320-as család tagja, 51 darab az A330-as típusok valamelyike, a maradék 15 darabot pedig a legújabb A350 XWB típus teszi ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!