Bejelentette az Aviation Partners Boeing (APB), hogy a Copa Airlines 100 darab, a Boeing 737 Next Generation típuscsalád gépeihez fejlesztett kettős tollazatú szárnyvégre kötött értékesítési és kivitelezési szerződést a panamai Copa Airlines légitársasággal.

Az Aviation Partners Boeing a legújabb szárnyvég technológiájának programját idén év elején indította útjára, és azóta már több mint 550 megrendelést sikerült szerezniük a Split Scimitar Winglet néven futó, kettős tollazatú kivitelre. A berepülési program egy az United Airlines kötelékébe tartozó B-737-800-as típussal ezen a nyáron, július 16-án vette kezdetét. Ekkor teljesítette az N37277 lajstromú gép az első felszállását az új szárnyvégi kiegészítőkkel.


A Copa Airlines annak idején az amerikai kontinensen működő légitársaságok közül elsőként állított szolgálatba – a Next Generation típusokhoz jelenleg rendelhető – Blended winglettel ellátott Boeing 737-700-ast, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy most elsők között igényli a legújabb üzemanyag takarékossági technológiát – nyilatkozta Darren Waltier, az APB értékesítési igazgatója, aki az exkluzív látványtervet is rendelkezésünkre bocsátotta.

A panamai légitársaság flottájában a 737NG család jelenleg 17 darab 737-700-as és 45 darab 737-800-as típussal képviselteti magát. A Copa számításai szerint mire minden gépükre felkerül az új szárnyvég, éves szinten mintegy 21 millió dollárt spórolhatnak az üzemanyag költségeken, miközben a környezetvédelem érdekében több mint 63ezer tonna szén-dioxid kibocsátástól óvják meg a Földet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!