Az American Airlines a Chapter 11 eljárás meghosszabbítását kéri a bíróságtól, hogy saját hatáskörben folytathassa a cég átstrukturálását. – írja az ATW Online.

A kérelem azért vált szükségessé, mert a légitársaság éppen egy éve folyamodott csődvédelemért.

A Dallas/Fort Worth-bázisú légicég 2013. március 11-ig kívánja kiterjeszteni azt az időszakot, amíg a vállalat a exkluzívan, a saját hatáskörében dolgozhatja ki a terveket a csődből való kilábalására.

A hosszabbítás nélkül 2013. január 28-án lejárna a védelem és abban az esetben már harmadik fél is benyújthatna terveket. Az American Airlines álláspontja szerint ez bomlasztó hatással lehetne azokra az erőfeszítéseikre, hogy a cég kikeveredjen a Chapter 11 eljárás alól.

A bíróság, amely az AA korábbi hasonló tárgyú kérelmeit eddig is jóváhagyta, várhatóan még december folyamán meghozza a döntését az ügyben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az AMR Corporation, az American Airlines anyavállalata még 2011. novemberében kért ún. Chapter 11 csődvédelmet. A 24.7 milliárd dollár jegyzett vagyonnal és 29.5 milliárdos kötelezettséggel bíró vállalat az iparági versenyképességének újraszervezése, valamint a meglévő adósságai csökkentése érdekében folyamodott a csődeljárási procedúrához.

Az American Airlines Boeing 757-es repülőgépe. Fotók: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!