A világ egyik legnagyobb áruszállítással foglalkozó cégének vezetősége a jövőben szükségesnek találja az Ázsiába, valamint az Ázsiából teljesített járatok számának csökkentését, ugyanis a kereslet, és ezáltal a profit évről évre csökken – írja cikkében az ATW Online hírportál.

Az FedEx 2012-es jelentése alapján a cégóriás adózás utáni profitja körülbelül 361 millió dollár volt a harmadik negyedév zárultával. Ez a szám a 2011-es évi adatoknál 31%-kal kisebb, ugyanis két éve a vállalat mintegy 521 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el.

A jelentős profitkiesést a cég szakemberei szerint az egyre gyengülő nemzetközi piac okozhatja, továbbá az is, hogy az egyre dráguló légi szállítás helyett az emberek inkább a jóval lassabb, ám viszonylag olcsóbb szállítási szolgáltatásokat veszik igénybe.

A bejelentés hatására a cég részvényei körülbelül 3%-kal estek vissza. Összességében azonban, a különféle szerkezeti átalakítások költsége mellett a cég értékpapírjai így is növekedtek, darabonként 1,23 dollárral. Ez az érték a profittal arányosan szintén 31%-kal kevesebb a 2011-es adatokhoz képest, és messze elmarad a elemzők által jósolt 1,38 dolláros ártól.

A teljes bevétel a részvényárak csökkenésének ellenére is pozitívan változott: 2011-es 10,85 milliárd dolláros bevétel helyett 4%-kal többet, azaz 11 milliárd dollárt ért el 2012-ben a FedEx.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A különféle ázsiai járatok számának csökkentése április 1-től várható, mely az elemzők szerint a jelenlegi gazdasági negyedév profitjára pozitív hatással lesznek, és a vállalat képes lesz kitermelni a darabonkénti 1,90 dolláros részvényár emelkedést. Amennyiben ezt a tervet sikerül jól kivitelezni, a szakemberek szerint a teljes 2013-as évben körülbelül 6 dolláros részvényár növekedést is elérhet a cégóriás.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!