Az új kezdeményezéssel azt igyekszik elérni az osztrák légitársaság, hogy jelentősen csökkenjen a kidobásra ítélt, de fogyasztásra még alkalmas ételek mennyisége.

Az Austrian Airlines lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az elmúlt évben vezették be az Austrian Melangerie elnevezésű programot, amely az európai járatok turista osztályán kínál minőségi, helyi ételeket és italokat, fizetés ellenében.

A hideg és meleg szendvicsek mellett főételek is rendelkezésre állnak, köztük bécsi szelet és császármorzsa is.

Fotó: Austrian Airlines

Bár a légitársaság szakemberei az elmúlt időszakban figyelték az igényszintet, és ehhez próbálták igazítani a járatok fedélzetére vitt étel mennyiségét, még így is több maradék van, mint amennyit a cég szeretne.

Ezért most Austrian Melangerie to go néven indítanak új kezdeményezést, amelynek lényege, hogy leszállás előtt a fel nem szolgált ételeket újra felkínálják az utasoknak kedvezményes áron, a megvásárolt adagokat karton csomagolásban, fa evőeszközökkel lehet elvinni. Konkrét összeget a sajtóközlemény nem említ.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egészségügyi és ételhigiéniai okokból landolás után a gépek fedélzetén megmaradt fogásokat ki kell dobni, amit viszont más nem indokol, ezért  akarja elkerülni a légitársaság a pazarlást.

A szolgáltatás először a hosszabb, Bécsbe érkező európai járatokon válik elérhetővé, de a cég tájékoztatása szerint folyamatosan terjesztik ki a többire is.