A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy új járatot indít Budapestről Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe 2014. szeptember 30-tól, amely kezdetben hetente kétszer közlekedik majd.

Az új útvonal a Wizz Air korábban bejelentett “Irány Kelet!” terjeszkedésének következő állomása, amelynek keretében a légitársaság már több keleti desztinációval bővítette útvonalhálózatát.

A Wizz Air járatokat indított Bakuba, Dubaiba, Isztambulba, Kijevbe, Doneckbe, Tel-Avivba és Moszkvába is. Ezeken az útvonalakon korábban nem repült diszkont légitársaság. Budapest a nyolcadik desztináció, amit a Wizz Air elérhetővé tesz Kutaisziből lengyelországi, ukrajnai és litvániai útvonalai után.

Grúzia gazdag történelmi örökségével, népszerű tengerparti üdülőhelyeivel és sípályáival különleges úti cél a szabadidős utazók számára, akik látogatásuk során megismerhetik az ország világhírű konyháját és borait is. A növekvő grúziai piac jelentős külföldi befektetések célpontjaként az üzleti utasok körében is vonzó úti céllá válhat.

Szijjártó Péter államtitkár sajtótájékoztató beszéde. (Forrás: kormany.hu YouTube Csatorna)

“A Wizz Air “Irány Kelet!” stratégiájának célja, hogy elérhetővé tegye az alacsony viteldíjakat a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régiójában” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója ma Budapesten. – “Arra számítunk, hogy a járat indulásának kedvező hatása lesz a magyarországi idegenforgalomra, a grúz utasok pedig Európa újabb kapujaként tekinhetnek Budapestre a Wizz Air növekvő hálózatában. A Wizz Air elsőként indít Magyarország és Grúzia között közvetlen légi járatot, amely a két ország közötti gazdasági és kultúrális kapcsolatok fejlesztését is elősegíti.”

“A Wizz Air “Irány Kelet!” stratégiája és a kormány Keleti Nyitás stratégiája erősítik egymást, és hozzájárulnak a magyar gazdaság teljesítményéhez!” – mondta Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár a mai sajtótájékoztatón.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. További képekért kattintson! (Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. További képekért kattintson! (Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)


Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!