A grúziai Kutaisziben ünnepélyesen megnyitotta 25. bázisát a Wizz Air. A légitársaság egyik új Airbus A320 típusú repülőgépével szolgálja ki a bázist, egyúttal hét új alacsony viteldíjas útvonalat indítva olyan vonzó célállomásokra, mint Berlin, Dortmund és München Memmingen Németországban, Larnaca Cipruson, Milánó Olaszországban, Szófia Bulgáriában és Thesszaloniki Görögországban – közölte lapunkkal a cég.

Így a WIZZ utasai Kutaisziből már nyolc ország 11 városába repülhetnek alacsony viteldíjakon. Kutaisziből a WIZZ több bázisa is elérhető: Budapest, Katowice, Szófia, Vilnius és Varsó, ahonnan az utazók több mint 70 további célállomásra juthatnak el a Wizz Airrel. Így Grúziából is lehetőség nyílik egész Európát beutazni a Wizz Air legalacsonyabb viteldíjain.

A Wizz Air első kutaiszi útja 2012-ben indult, és azóta a WIZZ több mint 600 000 utast szállított grúziai járatain.

A légitársaság nem csak a megfizethető kapcsolatot biztosítja Grúzia és Európa többi része között, de a helyi légiipari és turisztikai munkaerő piacot is stimulálja. 2015-ben a Wizz Air több mint 125 000 utast szállított kutaiszi járatain, mintegy 100 helyi munkahelyet támogatva ezzel.

Budapestről akár 10 990 forinttól repülhetünk Kutaiszibe, Grúzia második legnagyobb városába, amely gyönyörű kertjeiről és fákkal szegélyezett utcáiról híres. Leghíresebb látványossága az UNESCO világörökségi helyszínei közé tartozó 11. századi Bagrati katedrális. Jegyek ma éjfélig 20%-os kedvezménnyel foglalhatók a wizzair.com oldalon, amely mostantól már grúz nyelven is elérhető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: Wizz Air | © AIRportal.hu

Forrás: Wizz Air