Pénteken reggel 8 órától ismét fogad látogatókat a Budapest Airport kilátóterasza a 2A Terminál tetején. A terasz a korábbinál jóval kisebb területtel, 4 méteres üveg és rács alkotta fallal várja a látogatókat 400 forintos belépődíj ellenében. A kilátóterasz nyílt hétvégével indul újra, péntektől vasárnapig reggel 8-tól este 8-ig ingyenesen látogatható. Ezt követően a terasz éjjel-nappal nyitva lesz, amíg a téli időjárás ezt meg nem akadályozza.

Augusztus 9. péntek reggel 8-kor megtörténik az, amire rengetegen vártak már évek óta: megnyílik a Budapest Airport kilátóterasza. Egészen pontosan 2008 nyara óta nem volt látogatható a reptéri létesítmény, a SkyCourt építésének előkészületei ekkor kezdődtek. A 2. Terminál fejlesztése alatt végig zárva tartott a kilátó, ezt követően pedig a megváltozott hatósági előírások értelmében nem nyithatott ki újra az eredeti formájában.

A Budapest Airport folyamatosan kereste annak lehetőségét, hogy a költséges biztonsági fejlesztéseket megvalósítsa, és újra megnyithasson a terasz a nagyközönség számára. Végül idén tavasszal született meg a döntés a terasz felújításáról és átépítéséről. A kivitelezéssel a Budapest Airport a felújítási és rekonstrukciós munkáiról kiváló referenciákkal rendelkező magyar Kalotherm Zrt-t bízta meg.


A mintegy 75 millió forintba kerülő fejlesztéssel biztonsági üvegfal és háló épült körben a kilátón, új automata beléptető rendszert építettek ki, valamint az egész kilátóterasz akadálymentesítését is elvégezték a mozgáskorlátozottak vagy a babakocsival érkező látogatók számára. Étel- és italvásárlási lehetőség, valamint mosdó egyelőre csak a terminálon belül található, de a tervek szerint a közeljövőben a teraszon is megnyílik a büfé. A terminálon belül elérhető ingyenes WiFi jel a már a kilátóteraszon is fogható.

„Már nagyon vártuk, hogy ennyi év után újra megnyissuk a teraszt a látogatók számára. Jól tudjuk, hogy nagyon sok ember szeretne a repülőtér zárt, de annál izgalmasabb világába bepillantani.” – foglalta össze Alan Bork, a Budapest Airport Fogyasztói üzletág igazgatója. Hozzátette: „Különösen fontos, hogy most nyitjuk újra a teraszt, elvégre a repülőtéren az augusztus az év legforgalmasabb időszaka, így szinte mindig akad látnivaló. Remélem, minél többen kilátogatnak a hétvégén és az után is, hiszen keményen dolgoztunk ezért az elmúlt hónapokban.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport felhívja a látogatók figyelmét, hogy a kilátóteraszon a hatósági engedélyek értelmében (elsősorban tűzvédelmi, biztonsági okokból) egyszerre csak 280 ember tartózkodhat. Éppen ezért nagy látogatószám mellett előfordulhat a nyílt hétvégén, hogy rövid ideig várakozni kell a 2A Terminál épületén belül, mielőtt kijut minden érdeklődő a kilátóra. A nyílt hétvégén a látogatók fogadására a Budapest Airport hostesseket állít a bejárathoz és a terasz területére, akikhez útbaigazításért és információért is lehet fordulni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!