Európa harmadik legnagyobb diszkont légitársaságává szeretne válni a Lufthansa-csoporthoz tartozó Eurowings, ezért már az idei menetrendet is bővítik: európai és tengerentúli útvonal-hálózatukat is jelentősen bővítik, valamint hétszáz új munkavállalót vesznek fel.

Karl Ulrich Garnardt, a csoport Eurowingsért felelős vezetője Berlinben a Nemzetközi Turisztikai Kiállításon (ITB) ebben a témában tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy először szeretnék megtartani piacvezető szerepüket Németországban, ezért több új Európán belüli útvonalat is megnyitnak.

Elérhetővé válik egyebek mellett Brindisi, Faro, Grand Canaria és Rodosz is. Emellett pedig a német piacon népszerű üdülő célpontokra is több járatot indítanak, a légitársaság Miamit, Port Louist, és Bostont is felveszi a járathálózatába.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Az Eurowings a bővüléshez 23 új Airbus A320-ast állít forgalomba a jelnlegi 27 darabos flotta mellett, amelyből kivonják a Canadair CRJ900-asokat, így csak Airbusokból áll majd a géppark. A hosszútávú járatokat továbbra is A330-asokkal teljesítik, amelyekből négy új érkezik a flottába.. A flottabővítéssel párhuzamosan hétszáz új munkavállalót is felvesznek a német és bécsi bázisokra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Karl Ulrich Garnardt az AIRportal.hu kérdésére kifejtette, hogy nem céljuk befogni a legnagyobb Ryanairt és az easyJetet, mivel az Eurowingsnek tavaly 20 millió, az ír diszkontnak 100, míg az angolnak 60 millió utasa volt. De a német piaci szerep megerősítése után már az európai és Európán kívüli erősödésre is hangsúlyt fektetnek majd.

az Eurowings márka egész Európában egyre nagyobb hangsúlyot kap, miután a Germanwings brand hamarosan megszűnik és előbbi légitársaság veszi át az összes olyan járatot, amelyet a Lufthansa-csoport nem a frankfurti, illetve müncheni bázisról repül. A járathálózat jelenleg 130 célállomást számlál.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!