Bizarr módon végrehajtott csempészet miatt tartóztattak le egy férfit Dél-Indiában: a gyanúsított a végbelében fuvarozta az 1 kilónyi aranyat. Egy hét alatt hét embert fogtak el az ázsiai országban, akik a Közel-Keletről akartak nemesfémet illegálisan, a vámot megkerülve bevinni.

A Go Air diszkont légitársaság Dubajból Kannurba tartó G8 4013-as járatával érkezett meg Indiába egy férfi, a hatóságoknak a határellenőrzésnél az tűnt fel, hogy az illető kicsit rendellenesen jár – írja a New York Post.

A férfit a határőrök megállították, ekkor derült ki, hogy azért közlekedik furcsán, mert a végbelében összesen csaknem 1 kilogramm tömegben, mintegy 60 000 USA-dollár (nagyjából 18,5 millió forint) értékű lapos aranytömböket akar az országba juttatni.

Ha a legális utat választja, akkor 18 százalékos vámot kellene fizetnie, így viszont csempészés miatt fognak vádat emelni ellene.

Fotó: Twitter

A The National dubaji lap azt írta, ugyanezen a Go Air járaton érkezett Indiába egy másik utas, akitől 1,3 kilogramm aranyat foglaltak le, de azt a hatóság nem közölte, hogy ez az illető mely testrészében hordozta a nemesfémet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egy nappal később Kozsíkóde repülőterén egy harmadik esetet is jelentettek a hatóságok, az Air Arabia sardzsai járatával érkező utasnál 386 gramm aranyat találtak. Az utas nem bonyolította túl a helyzetet, egyszerűen az alsógatyájába tömködte a kincset.

Kocsínban egy Omán fővárosából, Maszkatból érkező utas próbálta meg az aranyat az országba illegálisan bevinni, ez volt a hetedik eset egy hét alatt, hogy a Közel-Keletről érkezők aranyat próbáltak Indiába csempészni.