A héten vezeti be vadonatúj kabintermékét, a Premium Economyt a Singapore Airlines. A légitársaság utazóközönsége elsőként május 21-én, a sydney-i járaton tapasztalhatja meg mindazt, amit az új komfortosztály jelent. Később, ahogy elkészülnek a gépek a telepítésekkel többek közt London, Frankfurt, Párizs és Hong Kong is felkerül a szingapúri flotta négyosztályosított A380-800-as és B777-300ER típusainak rendszeres úti céljai közé.

Kapcsolódó cikk, előzmény Már lehet foglalni a SIA prémium turistájára

Az A380-asokra és a B777-esekre szánt SIA prémium turista ülések. (Fotó: Singapore Airlines) | © AIRportal.hu

Az A380-asokra és a B777-esekre szánt SIA prémium turista ülések. (Fotó: Singapore Airlines)
Az étel és ital kiszolgálás is magasabb fokú. (Fotó: Singapore Airlines) | © AIRportal.hu

Az étel és ital kiszolgálás is magasabb fokú.
(Fotó: Singapore Airlines)

A Singapore Airlines jegyfoglalási rendszerében február óta elérhető Premium Economy a flotta három szélestörzsű típusán kerül bevezetésre. Elsőként a kétszintes A380-800-ason, utána augusztustól a B777-300ER-n, majd 2016-tól az A350-900XWB érkezésével a legújabb Airbus típuson is rajta lesz a hagyományos turista és az üzleti osztály közé ékelődő új komfortosztály.

A légitársaság korábbi közlése szerint az A380-asokon 36, a B777-eseken 28 Premium Economy ülés lesz, típustól függően 18,5″ és 19,5″ szélességgel. A sortávolság az A380-as prémium turista osztályán 96,5 cm, amely 15,2 centivel nagyobb a hátrébb lévő normál turistáéhoz képest. A fedélzeti szórakoztató rendszert pedig 13,3″ HD-felbontású háttámla monitor közvetíti az utas felé, amely kategóriája egyik legnagyobbja.

A szélesebb ülésekhez és tágasabb lábtérhez praktikus kiegészítők is járnak, mint például a flexibilis karral állítóható LED olvasólámpák, középen asztalkaként is funkcionáló kartámasz, és a vizes, vagy üdítős palackok, valamint a mobilkészülékek elhelyezésére is alkalmas külön-külön tárolók. A kellő elektromos energiáról csatlakozó aljzatok és USB kapcsolat gondoskodik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!