A huszonegyedik Airbus A321-200 típusú utasszállító repülőgépét állította szolgálatba az Aeroflot Russian Airlines. Az orosz nemzeti légitársaság flottája immáron 79 darab A320-as típuscsaládba tartozó keskenytörzsű repülőgépét számlál – adta hírül a RussianAviation.com légiközlekedési hírportál.

Folyamatosan fejleszti repülőgépflottáját az Aeroflot, amelynek kis-, és középhatótávú járatait jelenleg az Airbus A320-as család típusai teljesítik. A legkisebb A318-as kivételével, mindegyik modellváltozat megtalálható a társaságnál, és most legutóbb, szeptember 8-án épp a leghosszabb törzsű kivitellel, egy A321-essel bővült az egyébként igen fiatal, átlagéletkorát tekintve 4.6 éves keskenytörzsű géppark.

Az Aeroflot huszonegyedik A321-ese a VP-BDC lajstromot viseli. Az orosz légitársaságnál szokás elnevezni a gépeket, így a legújabb Airbust is, amelyet a híres szovjet, kétszeres súlyemelő olimpiai bajnok, Vaszilij Ivanovics Alekszejev nevére kereszteltek.

A budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren is jelenlévő Aeroflot még 2007-ben döntött a gépek beszerzése mellett. A flotta mindegyik Airbusa közvetlenül és újonnan érkezik a gyártótól. A vállalat egyébként igencsak elégedett a típussal, mert közleményük szerint az A321-es az egyik legjobb középhatótávú típus, amely minden tekintetben megfelel a biztonság, a megbízhatóság és a kényelem terén állított elvárásaiknak.

Érdemes megjegyezni, hogy az Aeroflot idén januárban 50 darab Next Generation típuscsaládba tartozó Boeing 737-es (köztük a népszerű 800-as, és korábbi cikkünk szóhasználatával élve “egyre népszerűbb” -900ER) beszerzésére írt alá finanszírozási szerződést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A teljes megrendelt flotta várhatóan 2017-ig bezárólag kerül átadásra Oroszország első számú légitársasága számára. A szállítások pedig már a jövő évben, azaz 2013-ban kezdetüket veszik, így nem sokáig tart már a keskenytörzsű A320-as típuscsalád flottán belüli monopóliuma.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!