Június 27-én diadalív vízsugár köszöntötte Guernsey sziget repülőterén az Aurigny Air első Embraer E195 típusú sugárhajtású gépét, amellyel új fejezet kezdődik az eddig csak légcsavaros gépeket üzemeltető légitársaság történetében.

A Csatorna-szigetek nemzeti légitársasága az új géppel egy gyorsabb és minőségibb utazási élménnyel kedveskedik a szigetlakóknak és a szigetre látogató turistáknak. Az egyosztályosan berendezett gép 122 férőhellyel várja az utasokat.

A flottabővítéssel az elérhető desztinációk száma nem nőtt, de a géppark kapacitását figyelembe véve ez nem is csoda. A légitársaság a szigetek között Britten-Norman Trislander típusú gépekkel repül, míg távolabbi célpontjait az ATR 72-200/500 típusú gépei szolgálták ki.

E195 Aurigny Air színekben a függőleges vezérsíkot egy lunda díszíti. (Forrás: Embraer) | © AIRportal.hu

E195 Aurigny Air színekben a függőleges vezérsíkot egy lunda díszíti. (Forrás: Embraer)


A desztinációk között a brit célpontok vannak túlsúlyban: London Stansted és Gatwick mellett, Southampton, Bristol, East Midlands és Manchester szerepel. A kontinentális Európa csak franciaországi városokkal képviselteti magát, ezek Dinard és Grenoble. A szigetek között Guernsey, Jersey és Alderney, ahová el lehet jutni a kis légitársaság gépeivel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gép a G-NSEY lajstromot kapta és a Guernsey-London Gatwick fő útvonalon a Fly-be légitársaság üzemelteti wet-lease konstrukció keretében.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!