Ma mutatja be első Sharkletes Airbus repülőgépét a JetBlue, amely az észak-amerikai légitársaságok közül elsőként állít szolgálatba ezzel a szárnyvéggel szerelt A320-as típust.

Ünnepélyes keretek között mutatja be első Sharklet szárnyvéggel szerelt Airbus A320 típusú utasszállító repülőgépét a JetBlue. A low-cost modellben működő amerikai légitársaság hatalmas Airbus flottával rendelkezik. A vállalat gépparkja 127 darab, 150 üléses A320-200-ast számlál.

Az N821JB lajstromú A320-as lesz a JetBlue első gépe, amely az európai repülőgépgyár új szárnyvégével áll szolgálatba. Az üzemanyag fogyasztás csökkentésében jeleskedő, 2.4 méter magasra felnyúló Sharkletek a légitársaság műszaki bázisán, a New York-i JFK nemzetközi repülőtéren kerültek felszerelésre.


A Sharkletek opcionálisan rendelhető kiegészítői a jelenleg kapható A320-asoknak. Az új hajtóműopcióval kínált, költséghatékony A320neo típusokon azonban már az alapfelszereltség része lesz a látványos “cápauszony” szárnyvég. A JetBlue egyébként 2011 októberében írt alá megrendelési szerződést 40 darab A320neo típusváltozatra.

A flotta ezt megelőzően, még az idei év folyamán új Airbus típussal, a hosszabb törzsű A321-essel fog gazdagodni, amelyből 30 darabot rendelt az 1999 óta működő amerikai légicég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!