A Norwegian egykori alapítói bemutatták új légitársaságuk, a Norse Atlantic arculatát, szerintük 2022 elején már alkalmasak lesznek a feltételek a transzatlanti járatok elindítására, de arról is beszéltek, hogy ráhordó járatokról tárgyalnak más cégekkel.

A bejelentéssel egyidejűleg nyilvánosságra hozták a festésmintát is, a Norwegian piros-fehér színeit, a kék-fehér váltja.

Számításaik szerint 2022 első vagy második negyedévében már szabad lehet az utazás az Egyesült Államokba, így mind a 15, bérelt Boeing 787 Dreamlinerüket forgalomba akarják adni.

Forrás: Norse Atlantic Airways

A jegyek értékesítése három hónappal az első járatok indulása előtt kezdődik majd el. Mint nemrég megírtuk, a közelmúltban a korábbi 9 mellé további 6 Dreamilnert lízingelt a cég.

Úgy látják, továbbra is van igény arra, hogy a két kontinens között fapados légitársaság is repüljön, bár a Norwegian is ezt kívánta ellátni, viszont csődközeli helyzete leginkább a gyors bővítésnek és az emiatt elszaladó költségeknek volt köszönhető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég közlése nem tért ki rá, a Reuters viszont úgy tudja, hogy a korábbi hírekkel megegyezően az Egyesült Államokban New York, Miami és Los Angeles, Európában London, Párizs és Oslo lehet majd elérhető a járataikkal.

Szintén a hírügynökség információi szerint a Norse Atlantic már megkezdte a tárgyalásokat európai és amerikai légicégekkel ráhordó járatokról.

Bjorn Kjos, a Norwegian egykori alapító-vezetője idén márciusban jelentette be, hogy újra megpróbálkozik egy transzatlanti, fapados légitársaság indításával.

A legtöbb szakember egyetért abban, hogy a koronavírus-járvány után a hosszútávú járatok iránti kereslet fog a legkésőbb magára találni. A megváltozott piaci körülmények között erősen kérdéses, hogy fenntartható-e – főleg szélestörzsű repülőgépekkel – a tengeren túli diszkont járatok üzemeltetése.