A tervek szerint 2021 végétől Európa és Amerika között hosszútávú fapados járatokat kínáló Norse Atlantic Airways még hat Dreamlinert lízingelt.

A diszkont cég közlése szerint a BOC Aviation adja bérbe az egyébként használt gépeket, tizenhat évre – írja az Aero.de portál.

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, márciusban összesen kilenc Boeing 787-est már megszerzett a légitársaság (hat 787-9-est és 3 kisebb, 8-as változatot), mindegyik a Norwegian flottájában szolgált azelőtt. Az újabb példányok előéletéről egyelőre nincs hír, de gyaníthatóan ezek is utóbbi cég visszaadott gépei közül kerülnek ki.

A Norse Atlantic a csődvédelembe menekült, majd jelentősen összébb húzódott és csak európai hálózattal újrainduló Norwegian egykori alapító-vezetője, Bjorn Kjos új cége.

Amint korábban megírtuk, a új norvég cég a Norwegian által üresen hagyott útvonalakra próbál belépni a hosszútávú, diszkont járatok piacán. A légitársaság a tervek szerint Londonból, Párizsból és Oslóból Boeing 787-esekkel repülne New Yorkba, Los Angelesbe és Miamiba 2021 végétől.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.