A Kenya Airwaystől bérel Dreamlinereket az Oman Air. Az ománi légifuvarozó három éves időtartamra bérel két darab Boeing 787-8-ast a Kenya Airways összesen kilenc darab Dreamlinert számláló flottájából.

(Fotó: Boeing Company) | © AIRportal.hu

(Fotó: Boeing Company)

A Kenya Airwaystől wet lease alapon, azaz személyzettel és karbantartással együtt bérelt repülőgépek az Oman Air már két meglévő Dreamlinere mellett tejesítenek majd szolgálatot a légitársaság útvonalhálózatán.

Az Oman Air az elmúlt hetekben vásárolt csillagászati összegekért London Heathrowra szóló slotot, mely egy második napi járat megnyitását teszi lehetővé a muscati székhelyű légifuvarozó számára.

A pénzügyi gondokkal küzdő Kenya Airways jelentősen visszavágta a hosszú távú járathálózatán felkínált kapacitásokat az elmúlt időszakban. A légitársaság a kilenc darab Dreamlinerén kívül az összes szélestörzsű repülőgépétől kénytelen megvált a ch-aviation cikke szerint.

Az Oman Air jelenleg 4 darab Airbus A330-200, 6 darab Airbus A330-300 és két darab Boeing 787-8 repülőgépből álló szélestörzsű flottát üzemeltet. A légitársaság további négy darab Boeing 787-8 és hat darab hosszabb törzsű, Boeing 787-9 Dreamlinerre rendelkezik megrendeléssel, melyeket 2018-ig vesz át a gyártótól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég keskeny törzsű flottájában Boeing 737-700, Boeing 737-800, Boeing 737-900ER és Embraer ERJ-175 repülőgépek repülnek.

(Forrás: Boeing Company) | © AIRportal.hu

(Forrás: Boeing Company)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!