Augusztus 31-én veszi át első Dreamlinerét a chilei LAN Airlines, amely a kontinensen elsőként fogja szolgálatba állítani a kompozit szélestörzsű típust – adta hírül a Flightglobal.com

E hónap utolsó napján, azaz augusztus 31-én pénteken veszi át első Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépét a LAN, amely Dél-Amerikában elsőként fogja üzembe állítani a vadonatúj típust.

Az első chilei Dreamliner, amely a CC-BBA lajstromot viseli júliusban gördült ki a Boeing everetti szerelőcsarnokából. A Flightglobal információi szerint az átadási ceremóniára augusztus 30-án kerül sor. A légitársaság pilótái pedig másnap, helyi idő szerint 17:00-kor szállnak fel a géppel és veszik útjukat Santiagóba, ahol szeptember 1-jén reggel 9 órára várják az első dél-amerikai 787-est.

A chilei LAN és a brazil TAM légitársaság nemrég létrejött fúziója révén immáron a LATAM Airlines Group az, amely hivatalosan jegyzi a légitársaságnak a típusra érvényes 32 darabos megrendelést. A Boeinngel kötött szerződés 22 darab 8-as és 10 darab hosszabb törzsű, 9-es típusváltozatra szól.

Az első dél-amerikai Boeing 787-es Everettben idén júliusban (Fotók: LAN)

A Boeing 787-8-as típusokat kétosztályú fedélzettel rendeli a légitársaság, amelyek így 217 turista és 30 üzleti üléssel rendelkeznek. Ami az elrendezést illeti az üzleti osztályon 2-2-2, míg a turista osztályon 3-3-3-as konfigurációban lesznek telepítve az ülések. A LAN hajtóműválasztása a Rolls-Royce Trent 1000-es típusra esett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Enrique Cueto, a LATAM vezérigazgatója a Flightglobal érdeklődésére azt nyilatkozta, hogy elsőként az amerikai kontinensen áll szolgálatba Dreamlinerük: az első desztináció pedig Los Angeles, vagy az argentin főváros, Buenos Aires lesz. A típus európai útvonalakra történő bevezetését, mint arról korábban hírt adtunk 2013-ra tervezi a légitársaság. A lehetséges célpontok között Madrid és Frankfurt szerepelnek.

A legelső All Nippon Airways (ANA), a második Japan Airlines és a harmadik Ethiopian Airlines után, amely nemrég, augusztus 14-én vette át első Dreamlinerét a LAN lesz a típus negyedik üzembeállítója.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!