Több légitársaság után a LOT Polish Airlines is úgy döntött, hogy idén év végéig eltörli az átfoglalási díjat, így a már megváltott és a mostantól vásárolt repülőjegyek ingyenesen módosíthatók.

A lengyel nemzeti légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint utasai igényeire reagál az intézkedéssel. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) felmérésére is hivatkoznak, amely szerint az üzleti utasok körében most a flexibilitás és az elérhető közvetlen járatok a legfontosabb tényezők jegyfoglaláskor.

A szeptember 10. és idén december 31. között megvett akármilyen kategóriájú jegyek esetében az indulás vagy érkezés dátuma, illetve a célállomás is bármennyiszer ingyenesen módosítható, a szeptember 10. előtt váltott jegyeket viszont csak egyszer lehet díjmentesen átfoglalni.

Fotó: AIRportal.hu

A LOT felhívta a figyelmet arra, hogy ha a jegy módosításakor az új járatra már csak magasabb foglalási osztályú jegyek érhetők el, akkor az árkülönbözetet az utasnak ki kell fizetnie.

Michal Fijol kereskedelmi vezető a közleményben úgy fogalmaz: az üzleti forgalom folyamatosan emelkedik, ezért döntöttek úgy, hogy az online is elérhető jegymódosításhoz most már ingyenes átfoglalást is biztosítanak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ha az utas csak a dátumot akarja módosítani, akkor a LOT honlapján keresztül online elintézheti az átfoglalást, de az útvonal megváltoztatásához az ügyfélközponttal kell felvenni a kapcsolatot.

Korábban a Lufthansa-csoport légitársaságai, valamint a nagy amerikai cégek jelentették be, hogy ideiglenesen megszüntetik az átfoglalási díjat.