Még a legalacsonyabb foglalási osztályú jegyek többszöri módosításakor sem kell plusz díjat fizetni a Lufthansa-csoport fő légitársaságainak járatain decemberig.

A vállalat tájékoztatása szerint az intézkedés azonnali hatállyal életbe lépett a Lufthansa, a Swiss, az Austrian Airlines és a Brussels Airlines minden rövid- és hosszútávú járatán, minden foglalási osztályán. Az Eurowings hiányzik a felsorolásból.

Eddig egyetlen módosítást engedélyezett ingyenesen a német csoport, mostantól azonban többször is lehet változtatni.

Forrás: Lufthansa

Fontos megjegyezni, hogy ha a jegy módosításakor az új járatra már csak magasabb foglalási osztályú jegyek érhetők el, akkor az árkülönbözetet az utasnak ki kell fizetnie.

A Lufthansa-csoport emellett továbbra is biztosítja a garantált visszaúti szolgáltatását minden európai járatán, az utasok így biztosan visszajutnak a német, osztrák, vagy svájci bázisokra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Economy Classic és Flex, valamint a Business Saver és Flex jegyek birtokosai foglalásuk mellé egy komplex csomagot is kapnak. Ennek része az esetleg kirótt kötelező karantén idején felmerülő költségek megtérítése, telefonos konzultáció, vagy például egészségügyi okokból felmerülő rendkívüli hazaszállítás.

Az intézkedéssel a Lufthansa légitársaságai a pénzvisszatérítés, és ezzel a szabad készpénzállomány mértékét szeretnék a vállalat szempontjából elfogadhatóbb szinten tartani.

Egyébként a cég minapi közlése szerint szerint eddig 5,4 millió utasnak 2,3 milliárd eurót fizetett vissza idén. Az összes beérkezett visszatérítési igény 92 százalékát teljesítette eddig a csoport, és szeptemberig minden június végéig jelzett kártérítést ki szeretnének fizetni.