A német anyavállalat az egyre nagyobb veszteségei miatt el kívánja adni a British Midland-et – írja a brit The Sunday Times. Bár az angol cég veszteséges, de a tulajdonában lévő heathrowi slotok óriási értéket jelentenek.

Az elmúlt idők kisebb légitársaságainak csődje ellenére úgy tűnik, hogy azért van még aki befektetne ilyen cégekbe, és Lufthansának sikerül vevőt találnia rá, ráadásul mintegy 172,5 millió fontért. A vevő az International Consolidated Airlines Group lenne, aki történetesen a brit piacon a legnagyobb konkurens a British Airways tulajdonosa.

Az európai hatóságoknak pont ez szúr szemet, és a versenytörvényre hivatkozva vizsgálat alá vonták a leendő ügyletet, viszont ennek lezártáig az eladást el kell halasztani, sőt a hatóságok akár még meg is akadályozhatják a tranzakciót.

Úgy tűnik, hogy a Lufthansa nem kívánja veszteségeket tovább finanszírozni, és azzal fenyegetőzik, hogy ha sokáig kell várnia a döntésre, vagy akár a döntés alapján meghiúsul az eladás, akkor leállítja a BMI-t.

A Lufthansának kulcsfontosságú, hogy rövid időn belül rendezze veszteséges leányvállalatai sorsát (BMI, AUA), mert a 2011-es évben saját maga is masszívan veszteséges volt, és az előrejelzések szerint idén sem lesz még nyereséges. Az említett két leányvállalat a tavalyi évre összesen 425 millió EUR veszteséget termelt a német anyacégnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!