A Budapest-Bamako Rali hazatérő résztvevői fizették ki a Malév bamakói chartergépének 17500 eurós reptéri költségeit. Az előzetes megállapodás ellenére a földi kiszolgáló cég nem fogadta el a magyar légitársaság utalásos fizetését, és készpénzben követelte a költségek kiegyenlítését.

Az Index információi szerint hat órás késéssel indult haza szerda este a Budapest-Bamako Rali résztvevőit szállító magyar gép, mert a mali főváros repterén fizetési vita támadt a malévos személyzet és a reptéri kiszolgáló cég között.

A bamakói reptér üzemeltetője 17500 eurót (mintegy 4,8 millió forintot) követelt készpénzben, ezért az utasoknak kellett összeadniuk a pénzt, hogy elindulhasson a gép.

A Malév tájékoztatása szerint a charter járat földi kiszolgálási, tehát többek között az üzemanyag költségeit az eredeti megállapodás szerint átutalással egyenlítette volna ki a légitársaság, a helyi cég azonban váratlanul, már az ott tartózkodó személyzetnek bejelentette, hogy nem fogadja az utalást. Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője elmondta, hogy a pilóta természetesen rendelkezett fedezettel bíró bankkártyával, de a reptéren nem volt olyan automata, ahol ekkora összeget le lehetett volna venni a számláról, a pénz kiküldése pedig hosszabb időt vett volna igénybe.

Hegedűs szerint az utasok, akiknek már szerezhettek tapasztalatokat Maliban, maguk ajánlották fel, hogy összeadják a pénzt, amit Budapesten a csütörtök hajnali landolásnál rögtön vissza is kaptak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Bamako Rali végállomása hivatalosan az idén nem a Mali főváros volt, mert a nemzetbiztonsági figyelmezetések és a külügy nyomásának engedve a szervezők a rajt előtti este megváltoztatták az útvonalat, és Marokkóba helyezték át a túra afrikai szakaszát. A figyelmeztetések ellenére saját felelősségére 40-50 autó azonban végigment az eredeti útvonalon.

Forrás: Index

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!