Reméljük jön majd IL96 is…

A Malév és az Aeroflot a nyári menetrendi időszaktól ismét közösen üzemeltetik a Budapest – Moszkva közötti járataikat. A közös üzemelésről szóló code share megállapodás érvénybe lépésével egy időben a Malév gépei újra az Aeroflot bázisának számító Sheremetyevó repülőtérre fognak közlekedni.

Magyarország és Oroszország nemzeti légitársaságai együttműködésének köszönhetően a két főváros között ismét napi két járat közül választhatnak a Malév és az Aeroflot utasai a nyári menetrendi időszaktól, azaz 2009. március 29-től. A közös üzemelésű járatokat a Malév új generációs Boeing B737-sekkel, az Aeroflot pedig Airbus A319 típusú repülőgépekkel teljesíti. A free sale alapú code-share együttműködésnek megfelelően pedig mind a Malév, mind pedig az Aeroflot felhelyezi saját MA, illetve SU marketingkódját a másik társaság járatára.

Az üzemelés összehangolásától – előnyös csatlakozó járatok biztosításával – mindkét légitársaság a forgalom további erősödését várja. A Malév menetrendje a moszkvai járataihoz már jelenleg is jó átszállást kínál a nyugat- és dél-kelet európai célállomások tekintetében.

A két légitársaság együttműködése nem új keletű. A Malév és az Aeroflot már 2002-től egészen 2008. március 30-ig is hasonló megállapodás szerint üzemeltette a két főváros között közlekedő járatait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!