Egy újabb különleges GoPro videóval rukkolt elő Bodorics Tamás és Mihalik András kettőse, akik a nagysikerű Wizz Air Airbus A320-as cockpit videójuk után most ugyancsak egy a Budapest belvárosa és a Duna felett végzett küldetésről készítettek nagyszerű felvételeket. Ezúttal azonban nem egy sugárhajtású utasszállító, hanem egy helikopter, egy Mi-8-as a főszereplő.

Az exkluzív, három kamerával rögzített felvétel május 5-én készült, aznap hajnalban érkezett ugyanis Farkashegyre a TechMont Mi-8-as helikoptere, hogy felkészüljön elvállalt küldetésére, egy nem kevesebb mint két és fél tonnás légkondicionáló berendezés szállítására. András és Tamás ekkor ragadták meg alkalmat, hogy a pilótákkal együttműködve kameráikat elhelyezzék.

A szlovák fuvarozó OM-XYC lajstromú Mi-8-asa aztán nem sokkal reggel 8 óra után már ismét a levegőben volt, hogy útját vegye a célpont, a Budai Vár felmérésére. Miután ez megtörtént a pesti oldalra, a Dráva utcához repültek, hogy felvegyék szállítmányukat. Az akasztást követően újból a vár felé indultak, de ekkor már az egy vaskosabb terepjáró súlyával vetekvő klíma berendezés terhével végezve a speciális, nem mindennapi manővert.

A végrehajtás profizmusát szemlélteti, hogy a küldetés egésze nem tartott tovább 20 percnél. A nagyszerű felvétel nemcsak a helikopterek, hanem Budapest város szerelmeseinek is különleges látványt nyújt, amelyhez a készítéskor a gyönyörű, napfényes időjárás is hozzájárult.


Bodorics Tamás és Mihalik András, Czégény Péter közreműködésével készült videója.
Forrás: AviationHeroes YouTube Csatorna

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!