Megtörtént az, amire eddig nem volt példa: nem a British Airways a legnagyobb európai légitársaság a New York-i repülőtereken. A fapados hosszútáv legyűrte a félóránként Jumbókkal induló brit légitársaságot.

A Reuters jelentése szerint a Björn Kjos vezette Norwegian a júliusi gördülő, vagyis 12 hónapos utasforgalom alapján 1,67 millió utast szállított a New York-i régióból, míg a British Airways-t 1,63 millió utas választotta a New York-i és New Jersey-i repülőtéri hatóságoktól kapott adatok alapján.

Úgy tűnik tehát, hogy a Norwegian teljes testet letámadása jól sikerült, a cég 5 éve folyamatosan fejleszti a transzatlanti hálózatát, és nagy lökést adott ennek, hogy átvették első Boeing 737-MAX-eiket, amelyekkel már képesek elérni az Egyesült Államok keleti partvidékét.

Forrás: Norwegian

Az International Airlines Group (IAG) fennhatósága alatt működő British Airways fapados jegyárakkal próbálja elejét venni a nagyobb piacvesztésnek, illegve létrehozta a LEVEL-t, bár New York – Newarkról csak Madridba repülnek.

Ezek után talán még egy okkal több lesz a Willie Walsh vezette IAG-nak, hogy harmadszori próbálkozásra felvásárolja a Norwegiant, bár ezek után lehet, hogy Kjos az eddiginél is nagyobb árat fog kérni a cégért.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nemzetközi utasforgalomban egyébként a United a legnagyobb a keleti part legnépesebb régiójában, a nem amerikai társaságok közül az Air Canada viszi a legtöbb utast.

A hírügynökség megkeresésére a Biritsh Airways nem reagált.