A Qatar Airways reméli, hogy már április végén visszaállíthatja a forgalomba legújabb generációs Boeing 787-es utasszállító gépeit. Erről Akbar Al Baker, a katari légitársaság vezérigazgatója nyilatkozott Chicagóban.

Április 10-én nyitotta meg chicagói járatát a Qatar Airways. A nyitójáratot teljesítő Boeing 777-es fedélzetén Akbar Al Baker is az amerikai városba utazott, ahol a sajtó érdeklődésére úgy nyilatkozott, nagyon reméli, hogy akár már a hónap végén visszaállíthatják a forgalomba Boeing 787-es Dreamlinereiket.

A vezérigazgató egyértelmű bizalmát fejezte ki a Boeing által kidolgozott akkumulátor megoldás iránt. Mint mondta, ha a módosított rendszer nem lenne megfelelő, annak repülés közbeni éles próbáit a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) nem hagyta volna jóvá.

A katariak készülődését jól jelzi, hogy az A7-BCL lajstromú Dreamlinerük a januárban elrendelt repülési tilalom óta először, április 3-án egy rövid berepülés erejéig Dohából felszállva a levegőbe emelkedett.

Mint arról a Boeing szóvivője beszámolt a módosított akkumulátor-rendszer – amennyiben azt a légügyi hatóságok jóváhagyják – a szerelést tekintve gépenként várhatóan 4-5 napot vesz igénybe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Qatar Airways eddig 5 darab 787-8-ast vett át. A vállalatnak összesen 30 darab gépre van fix és további 30-ra opciós rendelése. A típus fedélzetét kétosztályos elrendezésben, 22 business és 232 turista osztályú üléssel rendeztetik be.

Akbar Al Baker Chicagóban, április 10-én. (Fotó: Qatar Airways)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!