2012. február 10-én, pénteken elrepült Ferihegyről a Malév két De Havilland Canada DHC-8-402Q Dash 8 típusú repülőgépe.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A Malév 4 darab Q400-ast üzemeltetett, a HA-LQA/B/C és a Malév 65 éves évfordulós – retró – festését viselő, HA-LQD (képünkön) lajstromjelű gépeket.

A HA-LQA és HA-LQD lajstromjelű repülőgépek pénteken este távoztak Ferihegyről a norvégiai Torp repülőterére, ahol visszaadásra kerülnek a lízingcégnek.

A gépek felszállásának időpontja eredetileg délelőttre volt tervezve, azonban folyamatosan csúszott információink szerint papírmunka miatt, illetve rossz nyelvek szerint annak érdekében, hogy mind a két gép már a téli este sötét leple alatt távozzon és ne lehessen róla felvételeket készíteni. Mindkét gép gyönyörű áthúzással köszönt el Ferihegytől.

Hangfelvételek:
MAH 5700 HA-LQA

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Megnyitás a soundcloud.com-on.
Malev 5712 HA-LQD

Megnyitás a soundcloud.com-on.

A HA-LQB lajstromjelű repülőgép jelenleg Innsbruckban van karbantartáson, feltehetően direktben onnan kerül visszaadásra a lízingcégnek a javítási munkálatok végeztével. A HA-LQC jelenleg Ferihegyen vesztegel (a kompenzáló nevű, termináloktól távoli helyen ), sorsa egyelőre tisztázatlan, mivel hiányzik az egyik hajtóműve.

A média tévesen állította, hogy vasárnap a HA-LOP lajstromjelű Boeing távozott utolsóként Ferihegyről, Budapesten van még a HA-LOB lajstromjelű Boeing 737-7Q8-as, amely jelenleg az Aeroplex ACE hangáraiban van ápolás alatt. A HA-LOB érkezett annak idején elsőnek a seattle-i Boeing gyárból, mint a Malév első átvett Boeing 737NG repülőgépe. A “LóBéla” – ahogy Maléves körökben nevezik a gépet – feltehetően a szükséges szerelési munkák elvégzését követően távozik Ferihegyről, azonban egyelőre nincs információnk ennek időpontját illetően.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!