A Which brit fogyasztóvédelmi egyesület 2018-as felmérésén ismét a Ryanair lett a leggyűlöltebb légitársaság az Egyesült Királyságban, a legjobbnak a guernsey-i Aurigny Air Service-t találták az emberek.

A kimutatást hat éve közli rendszeresen a Which, ez alatt nem volt még olyan év, amikor ne a Ryanair végzett volna az utolsó a helyen, és ez most sem történt másként.

A beérkezett véleményekből szemezgetve a BBC azt írta, hogy a válaszadók közül akik kiválasztottak olyan légitársaságot, amellyel soha többé nem repülnének, 70 százalékban az ír fapadost jelölték meg.

A Ryanair egyik Boeing 737-800-asa (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Chris Tarry független légiközlekedési tanácsadó ugyanakkor rámutatott, hogy az emberek mégis elégedettek épp annyira, hogy újra az ír céget választják: mivel az ár-érték aránya jó, az utasok nagyjából azt kapják, amit várnak. Ez pedig a Ryanairnek éppen jó, ebből nagyon szép pénzt tudnak kaszálni.

A Michael O’Leary vezette ultrafapados társaság szóvivője a BBC-nek a témával kapcsolatban azt mondta, a légicég sikerei egyáltalán nem tükrözik a Which felmérését. Mint mondta, az elmúlt hat évben 80 százalékkal nőtt a társaság utasforgalma és a Ryanair.com lett a leglátogatottabb légitársasági honlap.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ugyanezen felmérés élmezőnyében az Aurigny Air Service mellett a Swiss, a Jet2, a Norwegian és a KLM végzett. Az Easyjet a tizenegyedik, a British Airways a tizenötödik helyezést kapta az utasoktól.