A szaúd-arábiai légitársaság az 1970-es években használthoz hasonlító arculatra vált, amelyben a nemzeti sötétzöld szín dominál majd.

A Saudia szeptember 30-án egy nagyszabású eseményen mutatta be új arculatát és logóját. Megújulnak a személyzet formaruhái, a fedélzeten használt étkészletek, valamint a légitársaság online felületei is.

A repülőgépek festése az 1970-es évektől használt mintához hasonló, retro stílusú lesz.

A légitársaság szakít a 2000-es években bevezetett homokszínű-kék-arany színvilággal, a gépek törzse fehér lesz, függőleges vezérsíkja és hajtóművei sötétzöld színt kapnak, ezeken fehér színnel jelenik meg a légitársaság címere.

A gépek törzsén az ablaksor alatt világos- és sötétzöld, fehér, sötét- és világoskék csíkok futnak végig. A légitársaság neve pedig nagy méretű, fekete latin és arab betűkkel is megjelenik a törzs mindkét oldalán. A törzs alján sötétzöld sávban látható a Saudia felirat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság két Airbus A321neo, két Boeing 787-10 Dreamliner és egy Boeing 777-300ER gépe már megkapta a régi-új arculatot, utóbbi a légitársaság alapításának 75. évfordulójára kapta meg a retró festést, amely nem teljesen azonos a most bemutatott új arculattal.

Fotó: AIRportal.hu