Az Air Berlin és utazásszervező partnerei, a Deutsche Polarflug és az Eclipse-Reisen közös expedíciós repülést szervez a Föld legészakibb repülőterére, az Északi-sarktól 1300 km-re fekvő Spitzbergákra. A különleges utazásra Szilveszter napján kerül sor Düsseldorfból.

A 2014. december 31-én megrendezesére kerülő túrát a légitársaság egyik Airbus A320-200-as repülőgépe teljesíti majd AB1014-es járatszám alatt. Düsseldorfból reggel 10 órakor száll fel, majd 4 órás repülőút után landol Longyearbyen repülőterén.

“A sarkvidéki expedíciós repülés igazán különleges még nekünk is, hiszen az Air Berlin lesz az első légitársaság, amely közvetlenül közlekedik a Spitzbergákra Németországból a tél folyamán.” – nyilatkozta Karsten von dem Hagen, a vállalat különleges repülésekért felelős értékesítési igazgatója.

Angela Weidenbach, az Eclipse-Reisen illetékese elmondta, hogy az év utolsó évében, mikor is 24 órában sötétség uralkodik a térségen, igen nagy esély nyílik az északi fény megtekintésére. Weidenbach szerint ez az élmény természetes tűzijátékként is értelmezhető.

Az újévi expedíció során sarkvidéki éjszakai kirándulást és az Advent Völgyben egy jegesmedve-kutató által tartott előadást élhetnek át a túra résztvevői, valamint a szilveszteri vacsora és tűzijáték is részese lesz a programnak. A repülőgép Újév napján 11 órakor száll fel Düsseldorf felé. A különleges repülésre és túrára 1899 eurós áron lehet helyet foglalni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nem ez az első ilyesféle útja a német légitársaságnak, hiszen 2013-ban, 2012-ben és 2009-ben is tett körutazást az Északi-sark felett. Az AB111-es járatszám alatt teljesített járatokat a flotta Airbus A330-200-as szélestörzsű repülőgépe teljesítette.


Az Air Berlin videóbeszámolója a 2009-es északi-sarki repülésről. (Forrás: airberlin’s YouTube Channel)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!