A TAP lesz az A330neo első üzemeltetője és egyúttal portugál légitársaság lesz az európai gyártó új, “Airspace by Airbus” márkanév alatt bemutatott kabinberendezésének indító légitársasága is, erről írtak alá a felek ma megállapodást a Hamburgban zajló Aircraft Interiors Expo rendezvényen.

A330neo a TAP festésében. (Forrás: Airbus) | © AIRportal.hu

A330neo a TAP festésében. (Forrás: Airbus)

Az első új kabin-berendezéseel átadott repülőgép 2017 végén áll majd szolgálatba a TAP nagyszabású flottamodernizációs programjának részeként megrendelt, összesen 14 darab A330-900neo repülőgép közül az első példány átadásával.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Airspace by Airbus konfigurációval a cég a többi közt nagyobb fej feletti tárolókat biztosít, nagyobb lesz a mosdók területe, a székek, illetve folyosók szélesebbek a korábbinál, a lábtérben pedig nem lesznek akadályok. Az utazás kényelmesebbé tételét szolgálja emellett a LED-es hangulatvilágítás, a letisztult, egyszerű elemekből építkező dizájn és egy személyre szabható utasfogadó terület.

A meglévő repülőgépeinek fedélzetét is felújíttatja a TAP az Airbus-szal

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A portugál légitársaság a jelenleg üzemeltetett flottájából 7 darab A330, és 41 darab A319, A320 és A321 típusú repülőgépének fedélzetét is felújíttatja, erről is megállapodtak az európai gyártóval. Az Airbus felújításokra szakosodott szolgáltató részlege a tervezésben és az új fedélzetek tanúsításában lesz a portugálok segítségére.

A légitársaság A330-asaiba új business osztályú üléseket és új fedélzeti szórakoztató rendszert szerelnek majd be, míg a keskenytörzsű típusok teljes utasfedélzete felújításra kerül. A felújított keskeny és szélestörzsű repülőgépeken a légitársaság új fedélzeti arculatának megfelelő berendezés várja majd az utasokat.

B-J: Trey Urbahn a TAP vezérigazgatója és Francois Caudron az Airbus marketingért felelős alelnöke. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

B-J: Trey Urbahn a TAP vezérigazgatója és Francois Caudron az Airbus marketingért felelős alelnöke. (Fotó: Airbus)


Az Airbus és a TAP üzleti kapcsolatának kezdete b1987-re datálódik, amikor a portugál légitársaság megrendelte első három darab A310-es repülőgépét. A cég jelenleg csak Airbusokból álló flottát üzemeltet, összesen 61 darab repülőgépük közül 43 darab keskenytörzsű, A320 családba tartozó típus és 18 darab szélestörzsű, melyhez további két A330-as csatlakozik ezen a nyáron. A légitársaság flottamodernizációs programja keretében A320neo és A330neo repülőgépekre rendelkezik megrendeléssel.

Ilyen lesz az A330neo utasfedélzete

Forrás: Airbus

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!