Sikeres az Air China Budapest – Peking járata, a légitársaság a téli menetrendben is üzemelteti az eredetileg csak a nyári szezonra bejelentett járatot – tudta meg az AIRportal iparági forrásokból.

Az Air China Airbus A330-200-as repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air China Airbus A330-200-as repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu)

A téli menetrendben is folytatódik majd az Air China Peking – Minszk – Budapest – Peking járatának üzemelése.

A légitársaság kétosztályos székezésű, 237 utas szállítására képes Airbus A330-200-as repülőgépei 2015. október 25. után is hetente négyszer közlekednek.

Peking és Budapest között egyelőre megmarad a minszki kitérő, de Ferihegyről Kína fővárosa felé továbbra is köztes leszállás nélkül repülhetnek a Magyarországról induló utasok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kínai nemzeti légitársaság 2015. május 1-től indított járatot a budapesti repülőtérre, mely azóta is hetente négy alkalommal közlekedik.

A járatok már a téli időszakra is foglalhatók a hétfő, szerda, péntek és a vasárnapi napokra.

A téli menetrendben a CA721-es számú járat 13:00-kor indul Pekingből, majd rövid minszki megállást követően 18:40-kor érkezik meg Budapestre (helyi idők), az utazás teljes időtartama 12 óra 40 perc. A CA722-es járat 20:10-kor indul Budapestről és a következő napon 12:40 perckor landol Pekingben, mivel a visszaúton nincs minszki kitérő, az utazás ideje csak 9 és fél óra.

Az AIRportal.hu információi szerint a járat jó töltöttségi mutatókkal közlekedik Budapest és Peking között, valamint a repülőgép mintegy 10 tonnás belly-cargo kapacitásának töltése is meglepően jól alakul, így nem csoda, hogy a légitársaság a korábban szezonális jelleggel bejelentett járat a téli menetrendben változatlan frekvenciával történő megtartása mellett döntött.

Az Air China különleges festésű Airbus A330-200-as repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air China különleges festésű Airbus A330-200-as repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu)


Budapest és Peking között utoljára, az Air China-t megelőzően a Hainan Airlines üzemeltetett menetrendszerű járatot. A légitársaság a Malév csődjét követően kivonult, megszüntette az útvonalat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!