Ma vette át tizedik Szuhoj Superjet 100 típusú regionális utasszállító repülőgépét az Aeroflot Russian Airlines. Ennek kapcsán érdeklődtünk a légitársaságnál, hogy várható-e valamikor a típus újbóli budapesti üzemeltetése.

Az Aeroflot 2011. december 5-én üzemeltette először a Moszkva – Budapest oda-vissza útvonalon az új fejlesztésű orosz típust. Azt követően néhány alkalommal még előfordult az SSJ-100-as az esti járatokon, de különösen a Malév 2012. február 3-án bekövetkezett csődje óta, amely egyedüli útvonal-üzemeltetővé tette az Aeroflotot, nem nagyon fordult elő a 87 üléses gép a ferihegyi terminálon.

A járatokat leginkább Airbus A320 típuscsaládjával üzemelteti a légitársaság. A Malév kiesése óta a délelőttieket gyakorta nagyobb, A321-es típussal repülik.

Az AIRportal.hu érdeklődésére miszerint várható-e a közeljövőben Aeroflot Szuhoj Superjet újbóli budapesti üzemeltetése a légitársaság magyarországi képviselete azt a tájékoztatást adta, hogy a következő, 2012-2013-as téli menetrend SVO-BUD-SVO útvonalán nincs beállítva a típus.

Mindez persze nem zárja ki, hogy az SSJ-flotta valamelyik gépe ad hoc jelleggel járatot teljesítsen a Liszt Ferenc repülőtérre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első Aeroflot Szuhoj Superjet Ferihegyen 2011. december 5-én (Fotó: Kovács Gábor Dödi – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!