Victorville-be tart a Lufthansa Cargo egyik McDonell Douglas MD-11F típusú gépe, ezt a példányt gyártották le utoljára a Long Beach-i végösszeszerelő soron.

A gép még nyomon követhető a Flightradar24 radarernyőjén, a járatot az MD11 Aviation Instagram oldal találta meg.

Adatbázisok szerint ez a példány egyike azon keveseknek, amelyet nem átalakítottak, hanem eleve áruszállító gépnek építettek. A Lufthansa megrendelésére készült, végig a német légitársaság flottájában szolgált, alig 20 évesen kerül most Victorville-be.

Utoljára október 31-én teljesített kereskedelmi járatot, Hongkongból Novoszibirszken keresztül érkezett Frankfurtba.

A Triholer-rajongóknak azonban marad még MD-11-es, amiben gyönyörködhetnek. Adatbázisok szerint mintegy 120 gép repül aktív szolgálatban szerte a világon, de már mindenhol csak áruszállítóként alkalmazzák. A Lufthansa birtokolja egyébként a legfiatalabb 5 példányt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Tizenkét korosodó MD-11F gépét 2024-ig kivonja a cég (Fotó: AIRportal.hu)

A Lufthansa korábban már bejelentette, hogy megkezdi az MD-11F típus kivonását, helyüket az újonnan érkező Boeing 777F-ek veszik át. A légitársaság legfiatalabb MD-11F repülőgépeinek is már csak legfeljebb öt évük van hátra a flottában, ha ugyanis minden a tervek szerint alakul, a vezetőség addigra szeretné lecserélni őket.

Peter Gerber, a Lufthansa Cargo vezetője korábban azt mondta, nem egyből bontóba szeretnék küldeni őket, hogy donorként és egy marék fémtörmelékként végezzék, igyekeznek egyben értékesíteni őket. A gép victorville-i útja arra enged következtetni, hogy senki nem tartott igényt a legfiatalabb MD-11-esre.