Idén másodjára díjazta és ismerte el a schwechati repülőtéren működő légitársaságok teljesítményét a Vienna Airport, amelyek között a 2013-as év „Legjobban teljesítő légitársasága” címet a Turkish Airlines kapta.

Az egyébként is rohamosan fejlődő, többszörös díjnyertes török légitársaság, amely nem mellesleg éppen a héten jelentette be, hogy mintegy 1.6 milliárd dollár értékben további 15 darab legújabb generációs Boeing 737 MAX gépet vásárol, megfejelve azt a 6.9 milliárdos 50 gépes rendelést, amelyet egy évvel ezelőtt tett ugyancsak az amerikai gyártó felé, most újabb elismerést tudhat magáénak.

A repülőtér üzemeltető Vienna Airport okkal ítélte oda a díjat a Turkishnek, hiszen a légitársaság 35.1%-kal volt képes növelni forgalmát, amellyel csaknem félmillió utast szállított az elmúlt esztendőben, így lett az év legjobban teljesítő légitársasága.

A Star Alliance légiszövetséget erősítő Turkish Airlines 1961 óta van jelen Bécsben és kínál légi összeköttetést Ausztria és Törökország között. 2013 pedig azért is hozhatott ilyen kiemelkedő eredményt, mert a légitársaság napi ötre emelte isztambuli járatainak számát, sőt mint arról korábban beszámoltunk az esti járatokra rendszeresen szélestörzsű gépet, a flotta Airbus A330-200-asát állították a még hatékonyabb forgalom kiszolgálás érdekében.

A díjátadó ünnepségen Yusuf Kurt, a Turkish Airlines ausztriai képviselője elmondta, nagyon büszkék az elért eredményre, és azon vannak, hogy idén lehetőleg ne csak megközelítsék, hanem át is lépjék az ötszázezres utasszámot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Budapesten is fejlesztett a Turkish

Az idei nyári menetrend kezdetétől a schwechati közelségében működő budapesti Liszt Ferenc repülőtéren is fejlesztett a Turkish Airlines, amely március 30-a óta már napi háromszor közlekedik Isztambulból a központi, Atatürk repülőtérről, és kínál nemcsak nagyobb direkt, hanem csatlakozó kapacitást is.

S, ha már megítélésről, elismerésekről van szó, a Turkish Airlines Magyarországon is a kedvencek közé tartozik. A legutóbbi „Az Én légitársaságom” független, az utasok által véleményezett megmérettetésben a Qatar Airways után szorosan a második legjobb lett. A Budapest Airport szokásos év eleji díjkiosztóján pedig a „A legjobb marketing” díjat nyerte el.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!