Február 1-től módosult az útdíj-rendelet: Budapest irányából ismét ingyenesen lehet közlekedni a ferihegyi lehajtóig. A 4-es út január 1-től fizetőssé vált pár száz méteres szakasza is bekerült abba a körbe, melynek díjkötelességét a kormány feloldotta.

Fotó: MTI | © AIRportal.hu

Fotó: MTI

Ezzel megszűnt az az abszurd helyzet, hogy alternatív alsóbbrendű út hiányában az ország egyik stratégiai közlekedési csomópontját kizárólag díjköteles úton lehetett elérni.

A február 1-től ingyenessé lett szakasz Budapest irányából a Vecsés vége táblától (kb. a vecsési Shell benzinkút vonalától) a repülőtéri lehajtóig tart. A repülőtérről a Budapest felé tartó irány szintén ingyenes, a repülőtéri felhajtótól.

A 4-es út vecsési elkerülő szakasza a repülőtéri lehajtó és az M0-ás csomópont között viszont továbbra is csak díjfizetés (idő alapú autópálya matrica, vagy éves megyei matrica) mellett vehető igénybe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2014. december 31-én számoltunk be róla, hogy a kormany.hu-n megjelent útdíj fizetési térképek szerint január 1-től fizetős lesz a 4-es út Vecsést elkerülő szakasza is, amely az egyetlen út a 2-es terminálra.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!