Finanszírozási megállapodást kötött a VEB-Leasing és a Transaero Airlines. A megállapodás aláírására Párizsban került sor, ahol jelen volt Oroszország párizsi nagykövete és az Airbus alelnöke, Christopher Buckley is. A szerződés értelmében a Vnyesekonombankhoz tartozó VEB-Leasing fogja finanszírozni a Transaero Airlines Airbus A380 típusú utasszállító repülőgépeinek beszerzését.

A VEB részéről, a vállalat elnöke Vladimir Dmitrijev, míg a Transaero részéről Olga Pleshakova asszony, a légitársaság vezérigazgatója volt jelen a francia fővárosban tartott üzleti találkozón. A szerződés értelmében a VEB-Leasing lesz a szervezője és egyben felügyelője az Airbus A380 típusú utasszállító repülőgépek beszerzési programjának.

Oroszország legnagyobb magánlégitársasága 2011. október 28-án jelentette be, hogy négy Airbus A380-assal kívánja fejleszteni flottáját. Az akkori tájékoztatás szerint a Transaero Airlines háromosztályos fedélzeti elrendezésben – igen szorosan – 700 fő befogadására alkalmasan székezné be A380-asait. Olga Pleshakova tavaly ősszel úgy tájékoztatta a közvéleményt, hogy légitársasága Moszkvából induló hosszú távú járatok üzemeltetésére alkalmazná Superjumbóit.

A négy Airbus A380-as beszerzése mintegy 1.5 milliárd dolláros kiadást jelent a légitársaság számára, amelyet a VEB-Leasing hosszú távú finanszírozási konstrukciója keretében bonyolítanak.

A program megvalósulásával a Transaero Airlines lesz a kelet-európai régió, valamint Oroszország első Airbus A380-as üzemeltetője. Amennyiben a vállalat kitart a 700 üléses fedélzet mellett a Transaero Airlines lesz a második légitársaság, amely a típus maximális befogadoképességét feszegetve kívánja szolgálatba állítani a négyhajtóműves A380-ast. A jelenlegi csúcstartó a francia Air Austral, amely a két megrendelt Superjumbójának fedélzetét 853 utasüléssel tervezi kiépíteni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


Transaero Airlines Airbus A380 számítógépes grafika (Combo by Allan Huse)

Forrás: Aviation-Design.net

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!