A Post Office angol oldal összehasonlította az egyes nyaralóhelyek árait, és eredményként kijött, hol éri meg a legjobban nyaralni, ha az anyagiakat nézzük. Ez a hely pedig alig két óra repülőútra található Budapesttől.

A bolgár Napospart kapta az első helyezést – nem csak az európai listán, hanem a világ 42 népszerű nyaralási célpontja között, amelyeket a szerint vizsgáltak, hogy mennyire olcsó az étel, a szállás, vagy éppen az olyan termékek, mint a szúnyogriasztó spray és a naptej.

A Post Office minden évben elkészíti a Worldwide Holiday Costs Barometert, vagyis a világ minden pontjáról hasonlít össze nyaraló célpontokat, hogy kiderüljön, hol milyen áron lehet üdülni. Az idén tizedik alkalommal készült el a lista, amelyet a bolgár Napospart (a briteknél: Sunny Beach) minden fronton megnyert. (Összehasonlítva: Magyarország európai szinten a 8., világszinten a 10. helyet szerezte meg.)

E szerint egy üveg ásványvíz 0.39 font (nagyjából 140 forint), egy üveg sör 0.73 font (260 forint), egy naptej ára pedig 2.42 font (870 forint).

A Fekete-tenger partján fekvő Napospart évek óta kedvelt nyaralóhely a magyarok körében, igazi hotel-város, ahol egymást érik a medencével, all-inclusive szolgáltatásokkal és a minden kényelmi elvárást kielégítő szolgáltatásokkal felszerelt szállodakomplexumok. A homokos tengerpart és a sekély víz miatt kiváló üdülőhely a családoknak, de a nyüzsgő éjszakai életnek köszönhetően a fiatalok és baráti társaságok számára is tökéletes úti cél.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Éjszakai élet Naposparton (Forrás: Sunnybeach-bg.com)

Bulgária tengerpartja azonban mást is tartogat: érdemes autót bérelni és bejárni a környéket, hiszen több történelmi kikötőváros is található a közelben, amelyeknek óvárosa a kultúra iránt érdeklődőket is lenyűgözi. A leghíresebb Neszebár, ahol a 3000 éves romok között barangolhat a turista, de érdemes ellátogatni Sozopolba vagy Pomoriébe is.

Neszebar óvárosa kedvelt turistacélpont (Forrás: Bulgariatravel.org)

Az aktív nyaralást kedvelőknek is számtalan lehetőségük van: a vízi sportok kínálata nagyjából végtelen, a parasailingtől a jetskizésig bármit ki lehet próbálni. Éjszaka a Naposparton nem csak a bárok és diszkók kelnek életre, de a sétányon fekvő Luna Park is, egy mini vidámpark, ahol hullámvasút és óriáskerék is van.

A környéken több aquapark is található, ami kisgyerekeknek külön élményt nyújt.

Szálloda a Fekete-tenger partján (Forrás: Sunnybeach-bg.com)

Hazánkból ráadásul egyszerűen el lehet jutni Napospartra. Június közepétől szeptember közepéig a Wizz Air heti három közvetlen járatot indít Burgaszba, ahonnan busszal vagy taxival nagyjából 40 perc alatt érhető el az üdülőváros.

Jártál már Naposparton? Mondd el a véleményed a világ legolcsóbb nyaralóhelyéről!