Olaszországi terjeszkedésének jegyében római bázis létesítését jelentette be a Vueling. A spanyol low-cost légitársaság a jövő nyári szezonban kezdi meg új alapokra helyezett működését az olasz főváros Fiumicino repülőterén, amelyen a Ryanair is új központot hoz létre, miközben az Alitalia súlyos gondok közepette a fennmaradásáért küzd.

A Vueling nyolc darab Airbus A320-as típusával készül indítani új római bázisát, amely április 2-tól nem kevesebb mint 22 útvonalat kínál majd az utazóközönség számára. Ezek között szerepelnek Alicante, Amszterdam, Athén, Berlin, München, Prága és Brüsszel is.

A spanyol diszkont légitársaság ilyen mértékű olaszországi terjeszkedése igencsak veszélyes hatással lehet az erősen gyengélkedő, súlyos anyagi gondokkal küzdő nemzeti légitársaság, az Alitalia számára – különösen, hogy a legnagyobb ultra low-cost, a Ryanair is a Vuelinghez hasonlóan fiumicinói bázis létesítését és járatai számának növelését jelentette be a héten.


A Ryanair közleménye szerint kezdetben hat Boeing 737-esüket készülnek a Fiumicinón állomásoztatni, de később a flotta bővülésével még több gépet csoportosíthatnak Rómába.

Az alacsonyabb viteldíjakat kínáló légitársaságok szinte hiéna módjára csapnak le a több sebből vérző Alitaliára. Az ír cég már odáig ragadtatta magát, hogy szerintük a kiterjedtebb jelenlétükkel, mint ráhordó még segítségére is lehetnek a nemzeti fuvarozónak. Garantálják ugyanis a belföldi összeköttetéseket, amennyiben az Alitalia csökkenti a ilyen irányú járatainak számát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezt azonban az Alitalia sietett visszautasítani és jelezte, megvan a saját üzleti stratégiájuk, gépparkjuk és hozzá személyzetük, amellyel el tudják látni nemzetközi és interkontinentális járataikat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!