A Wizz Air Bologna-Craiova-Bologna járatain utazott egy ember, akinél később kimutatták a koronavírus-fertőzést – közölte lapunkkal a légitársaság.

Mint írták, a hatóságok értesítették a légitársaságot, hogy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a február 18-án Bolognából Craiovába közlekedő W6 3762-es, illetve a február 22-én Craiovából Bolognába közlekedő W6 3761-es járaton utazó egyik embernél.

A Flightradar adatai szerint mindkét járatot a HA-LPQ lajstromú Airbus A320-as teljesítette.

Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air kapcsolatban áll a közegészségügyi hatóságokkal, minden tekintetben követi azok iránymutatását, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásaival összhangban folyamatosan nyomon követi a legfrissebb fejleményeket.

A légitársaság karbantartó és földi kiszolgáló személyzete világos irányelvek mentén, jól szabályozott folyamatokat követve, a hatóságok előírásainak megfelelően kezeli ezt és a hasonló eseteket – olvasható a légitársaság közleményében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

FRISSÍTÉS: A légitársaság szerdán délelőtt újabb közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amelyben azt írta, hogy
az érintett járatot teljesítő repülőgépet azonnali hatállyal kivonta a közlekedésből, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően fertőtleníti, mielőtt újra forgalomba állítja.

A Wizz Air W6 3762, Bolognából Craiovába közlekedő járatához másik repülőgépet biztosított, és a járat indulását egyúttal február 26-ára halasztotta. 

A február 26-án reggel kiadott közlés hangsúlyozza, hogy a diszkont légitársaság folyamatos egyeztetést folytat az érintett hatóságokkal azokról a következő időszakban szükséges intézkedésekről, amelyek szavatolhatják a koronavírussal fertőzött utassal együtt utazó személyzet és utastársak egészségét.

“Bár a kialakult helyzet a Wizz Air befolyásán kívül esik, légitársaságunk elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra, és a WIZZ minden szükséges lépést megtesz, hogy megőrizze azt” – tette hozzá a közlemény.

Olaszország több településén is karantént rendeltek el hétvége óta, de ezek mind Lombardiában és Venetóban vannak. Emilia-Romagna tartományban eddig 9 koronavírusos esetet regisztráltak, de a körzetben, így a székhelyen, Bolognában sem rendeltek el az olasz hatóságok kényszerintézkedést.