2015. I félévében 15%-kal többen, mintegy 69 000-en használták Magyarország második legnagyobb repülőterét a Debrecen Airportot – közölte lapunkkal a repülőteret üzemeltető társaság.

Papp László polgármester (Fidesz-KDNP) és Váradi József, a Wizz Air légitársaság elnök-vezérigazgatója egy korábbi sajtótájékoztatón. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt) | © AIRportal.hu

Papp László polgármester (Fidesz-KDNP) és Váradi József, a Wizz Air légitársaság elnök-vezérigazgatója egy korábbi sajtótájékoztatón. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Egyre több költségtudatos magyar és határon túli román, szlovák és ukrán utas választja a Debrecen Airportot kiinduló repülőterének, hiszen kevesebb mint egy óra alatt Miskolcról, Nyíregyházáról vagy Nagyváradról ill. Erdély partiumi részéről is megközelíthető. Kárpátaljáról valamint Kelet-Szlovákiából és Budapestről akár 2 órán belül elérhető a repülőtér.

A kedvező árú parkolás és a verhetetlenül gyors és ügyfél-orientált kiszolgálás mellett a repülés szerelmeseit a repülőtéren VIP Lounge szolgáltatás is várja térítés ellenében.

Herdon István a Debrecen Airportot üzemeltető Xanga Cégcsoport vezérigazgatója elmondta, hogy 2015 II. félévében jelentős forgalom bővülést várunk köszönhetően a nyári bővülő charterjáratoknak valamint stratégiai partnerünknek a Wizzairnek, aki 2015 októberétől hetente 2-szer fog Milánó-Bergámóba repülni Debrecenből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtér felnőtté válása azonban 2015. december közepén kezdődik, amikor a Wizzair megnyitja új bázisát a Debrecen Airporton és így már heti 21 járattal kötjük össze a cívis várost az Európai Unió stratégiailag 6 fontos gazdasági és turisztikai központjával.

A repülőtér forgalmát már most is a Wizz Air dominálja, a low-cost légitársaság repülőgépei London Luton repülőterére jelenleg naponta közlekednek, a hollandiai Eindhoven-be pedig hetente kétszer. A légitársaság a decembertől a londoni járat frekvenciáját hetente 10-re, az eindhoven-iét pedig 3-ra növeli.

Október 25-től beindul hetente kétszer a Wizz Air bergamoi járata, december 16-tól és 18-tól pedig Párizs (Beauvais), Brüsszel (Charleroi) és Malmö is elérhető lesz Debrecenből hetente 2-2 alkalommal.

A Wizz Air májusban jelentette be, hogy Debrecenben nyitja meg 22. bázisát egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel december 16-án, valamint tovább bővíti debreceni útvonalhálózatát. Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Debrecenből elérhető útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 136%-kal, 195.000-re nő.

Debrecenből az idei nyári szerzonban charter járatokkal Kréta, Korfu, (Travel Service), Burgasz (Bulgarian Air Charter) és Antalya (Freebird) is elérhető, valamint Drezdából, Lipcséből és Erfurtból csütörtökönként érkeznek a Germania légitársaság beutaztató charter járatai.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!