Eszközbeszerzésekkel és munkatársaik továbbképzésével készül az Airport Debrecen Kft. a menetrend szerinti légiközlekedés beindítására – közölte a cég ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-vel.

Meleghegyi Tamás emlékeztetett rá, hogy a Wizz Air diszkont légitársaság június 18-án indítja első menetrend szerinti járatát Debrecen és London-Luton között.

„Az Airport Debrecen Kft. elkezdte dolgozói továbbképzését és megindította az eszközbeszerzéseket annak érdekében, hogy a június 18-án induló menetrend szerinti közlekedés és további repülőjáratok kiszolgálása zavartalan és magas színvonalú legyen” – jelezte az igazgató.

Meleghegyi Tamás fontos fejlesztésnek nevezte annak a Németországból rendelt poggyászröntgennek az üzembe helyezését, amely a jelenlegi biztonsági szint megtartása mellett gyorsabb átvizsgálást tesz majd lehetővé.

„Ez a berendezés jelenleg a legkorszerűbbnek számít; az átvilágítás felgyorsításával elkerüljük, hogy a poggyászok feltorlódjanak, vagyis az utasfelvétel (check-in) időtartama jelentősen csökken” – mondta az ügyvezető igazgató.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hozzátette: a repülőgépek kiszolgálásának javítására is számos fejlesztést hajtanak végre. Egyebek mellett külső áramforrásokat, valamint az álló hajtóművű repülők légkondicionálását biztosító járműveket telepítenek, illetve új utaslépcsőket szereznek be. Június 18-ig lecserélik a számítógépeket és a repülőtér parkolójának a kapacitását a jelenlegi háromszorosára növelik.

A fejlesztések összértéke mintegy 150-200 millió forint, de már megkezdték a téli időszakra is azzal, hogy megrendelték a mintegy 100 millió forintba kerülő jégtelenítő berendezéseket, a hóekéket, a későbbiekben pedig más eszközök is érkeznek a debreceni repülőtérre – fűzte hozzá.

A Wizz Air Debrecen és London-Luton között közlekedő járatának kiszolgálása a dolgozók továbbképzését is szükségessé tette. Az Airport Debrecen Kft. mintegy 20 munkatársa vesz részt egyebek mellett súlypont-számítási-, veszélyes áru kezelési-, valutapénztáros- és utasfelvételi képzéseken, amelyekre összesen mintegy 9 millió forintot fordítanak – ismertette a cég vezetője.

Forrás: MTI

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!