A Wizz Air ezen a hétvégén ünnepli a Debrecenből Eindhovenbe illetve Milánóba tartó két új járatának indulását. Az első eindhoveni gép szombaton 11:25 órakor szállt fel, az első milánói járat pedig vasárnap 10:35-kor.

A Wizz Air így a rendkívül sikeres londival együtt mostantól három járatot üzemeltet a Debreceni Repülőtérről. A várakozások szerint a következő évben százezer utas utazik majd ezeken az útvonalakon. Az forgalom növekedése támogatni fogja a régióban az új munkahelyek létrejöttét a turizmus területén, és fellendítik az üzleti utazást. A nagyon alacsony árakon elérhető új járatok is tanúbizonyságát adják a légitársaság debreceni régió melletti elkötelezettségének.

Eindhovenbe (EIN) és Milánóba (MXP) 4990 forinttól, London Lutonba (LTN) pedig 9990 forinttól kínálja a jegyeket a légitársaság Debrecenből.

Az újabb desztinációkkal Debrecen és a régió lakói előtt új távlatok nyílhatnak meg az európai utazásban, hiszen Eindhovenből Hollandia és Belgium nagyvárosai, illetve Németország és Franciaország határ menti nagy ipari és közlekedési központjai könnyedén elérhetők.

A milánói járat jelentőségét pedig – a közkedvelt olasz turistaközpontok, síparadicsomok közelsége mellett – az adja, hogy a Malpensa repülőtér közvetlen kapcsolatot biztosít a világ szinte valamennyi pontjára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Debrecenből ezentúl egy átszállással elérhetővé válik számos interkontinentális úti cél, s ily módon például a Debreceni Egyetemen tanuló több tízezer – köztük mintegy háromezer külföldi – hallgató és kutató tudományos és magáncélú utazása válik könnyebbé a világ minden tájára” – emelte ki Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

„Nagyon örülünk, hogy még az ünnepek előtt megkezdhettük az új debreceni járatok működtetését, hiszen ez az időszak az utazás és a családlátogatások ideje” – mondta Újhelyi József, a Wizz Air repülőtér-fejlesztési vezetője. „A Wizz Air Debrecen-London útvonalának sikere után mától Eindhoven és Milánó is elérhető alacsony árakon Debrecenből. A város ezáltal felkerül az európai turizmus térképére – egyre több látogatót vonzva Kelet-Magyarországra. A Wizz Air alacsony áraival fellendíti a légi utasforgalmat, utasaink a wizzair.com oldalon már 4990 forinttól lefoglalhatják jegyeiket Debrecenből induló járatainkra. Hajrá Debrecen, Hajrá Wizz Air!”

„A járatok indításával történetének újabb mérföldkövéhez érkezett a Debreceni Repülőtér, amelynek személyforgalma a tavalyi 30 ezer után 2012-ben meghaladja az 50 ezer, 2013-ban pedig várhatóan átlépi a 100 ezer utast is” – közölte Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport tulajdonos-vezérigazgatója.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!