A Wizz Air továbbra sem közlekedik a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, a légitársaság csütörtök éjfélig meghosszabbította az érintett légijáratok felfüggesztését – közölte a légitársaság szerdán az MTI-vel.

A Wizz Air kedden döntött úgy, hogy sok más légitársasághoz hasonlóan felfüggeszti tel-avivi járatát, az akkori döntés szerint szerda éjfélig. Szerdán ezt meghosszabbították csütörtök éjfélig. A Wizz Air továbbra is kapcsolatban marad az érintett hatóságokkal, és bármilyen változásról időben tájékoztatást ad.

Kedden az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA), szerdán pedig már az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) sem javasolta a légitársaságoknak, hogy használják a Ben Gurion Nemzetközi Repülőteret, mert megítélésük szerint a polgári légiközlekedés biztonságát súlyos kockázatok veszélyeztethetik.

Az amerikai intézkedés után az Izraelbe közlekedő amerikai légitársaságok mellett több európai cég, köztük az Air France, a KLM, és a Lufthansa-csoport összes társasága is felfüggesztette a Tel-Avivba tartó járatait, követve az amerikai légitársaságok eljárását.

Az izraeli polgári repülési hatóság viszont közölte, hogy szerintük továbbra is biztonságos a repülőtér, és igyekeznek erről meggyőzni amerikai kollégáikat. Az El Al izraeli légitársaság szerdán Facebook-oldalán közölte, hogy budapesti járata továbbra is üzemel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!