Hosszú távú bérleti megállapodást kötött a kínai ICBC lízingcéggel az orosz Transaero Airlines. A légitársaság 6 darab Airbus A321 típusú utasszállító repülőgépre szerződött, amelyek szállításai jövő júliusban veszik kezdetüket – tájékoztatta az AIRportal.hu-t a Transaero Airlines.

Az A320-as gépcsalád leghosszabb törzsű változatát választotta keskenytörzsű flottájának bővítéséhez a Transaero Airlines. A légitársaság mai bejelentése szerint összesen 6 darab A321-es Airbusra kötöttek lízingszerződést. A Sharklet szárnyvégekkel ellátott gépek újonnan, közvetlenül az Airbus gyárból fognak érkezni a kínai ICBC Leasing finanszírozási konstrukciójában.

Az A321-esek szállításai 2015 júliusában veszik kezdetüket és a tervek szerint 2016 márciusára mind a hat gép szolgálatban lesz a Transaero Airlinesnál, amely már a fedélzeti konfigurációról is döntött. Az összesen 170 utasférőhelyes kabin három-osztályos elrendezésű lesz, négyen foglalhatnak majd helyet az Imperial, nyolcan a Business és 158-an az Economy osztályon.

A társaság az új A321-es Airbusaira is kiterjeszti Transaero Connect programját, hogy az ezen a típuson utazó utasaik számára is adott legyen a lehetőség a fedélzeti mobilkommunikáció, valamint internet igénybevételére.

Noha a jelenlegi flottában egyetlen Airbus gyártmány sem üzemel, a légitársaság máris azon van és tárgyalásokat is folytat, hogy további nyolc darab A321-est vegyen tartós bérletbe a 2016 márciusát követő időszakban. A hosszabb távú tervek az elkövetkező öt évre összesen 30 darab A321-essel számolnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jövő év azonban egy másik Airbus típust is tartogat a megújuló Transaero-flotta számára, a légitársaság ugyanis 2015-ben készül átvenni első A380-800-as óriásgépét, amelynek Oroszországban és a kelet-európai térségben első forgalomba állítója lesz, akárcsak a 2017-től érkező A320neo (lásd képünkön) gépek esetében, amelyek a kiöregedett Boeing 737-300/400 Classic típusokat hivatottak váltani.

Lesznek ugyanakkor új Boeing gyártmányok is, 2015-ben érkezik az első 747-8 Intercontinental és újabb 737-800-asok is bővíteni fogják a jelenleg összesen 97 gépből álló flottát.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!