Visszamondta korábbi, 12 darab A350 XWB repülőgépre szóló igényét a portugál légitársaság, de helyette 14 darab A330-900neo gépre írt alá kötelező érvényű megrendelést az Airbus-szal.

 | © AIRportal.hu

Grafika: Airbus | © AIRportal.hu

Grafika: Airbus

A TAP Portugal további 39 darab, új generációs egyfolyosós gépre írt alá megrendelést az európai gyártóval, mely 15 darab A320neo és 24 darab hosszabb törzsű A321neo repülőgépre vonatkozik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A TAP Portugal jelenleg kizárólag Airbus repülőgépeket üzemeltet. Flottájában 43 darab A320 családba tartozó repülőgép és további 18 darab szélestörzsű Airbus teljesít szolgálatot.

A most aláírt megrendelésnek köszönhetően a légitársaság teljesen megújítja flottáját, így fokozatosan veszik át a modernebb és gazdaságosabban üzemeltethető új generációs hajtóművekkel szerelt keskeny- és szélestörzsű “neo”-Airbusok a régebben gyártott repülőgépek helyét.

A most megrendelt, összesen 53 darab új repülőgépnek köszönhetően a TAP Portugal újjászületik. A megújuló és alacsonyabb költségekkel üzemeltethető flotta rugalmasságot biztosít a légitársaság számára, hogy új piacokra tudjon belépni, továbbá növelje a járatsűrűséget a meglévő útvonalain.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!